OKULUMUZUN TARİHÇESİ

08.10.2021 1201

TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, eğitim öğretim hayatına 2013-2014 yılında Adnan Kahveci Mahallesi'nde başlamıştır. Bünyesinde bir anaokulu, 30 derslik, fen laboratuvarı, resim ve teknoloji tasarım atölyeleri, bilişim sınıfı, müzik sınıfı, kantin, yemekhane ve çok amaçlı salonu ile 5150 m2 alanda faaliyet gösteren bir kamu kurumudur.


Okulumuz yakın zamanda kurulmuş olmakla birlikte geliştirdiği stratejik planlama, çağın gerektirdiği misyon ve vizyon yenilikleri ile sosyal, kültürel ve akademik anlamda her yıl kendi başarılarının üzerine yenilerini ekleyerek Türk Milli Eğitim genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda dinamik, akılcı, üretken nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş ve ilçenin en seçkin ortaokullarından biri haline gelmiştir.


Bu amaçlar doğrultusunda sürekli kendilerini yenileyen, çağdaş eğitim niteliklerini yakalamayı ilke edinen eğitim kadrosuyla her öğrencisiyle üretken bir yapıda ve gelişen teknolojilere uyumlu bireyler ortaya çıkarma gayretiyle hareket etmektedir.


Okulumuz kurulduğu günden beri belirli bir kurum kültürü oluşturarak bu çizgi üzerinde hareket edip bir aile ortamı içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kurum kültürünün oluşturduğu disiplin; rol model öğretmen kadrosu, işbirliğine dayalı üretken bir yapı, sevgi ve karşılıklı anlayış ortamıyla, sosyal ilişkilere verdiği önem ile düşünen, sorgulayan, analiz ve sentez aşamalarını hayata geçiren, hedefleri olan ve nihayetinde gelişime ve yeniliklere açık gençler yetiştirmektedir.

 

Bu çerçevede kurumumuz belirli aralıklarla profesyonel eğitim uzmanları liderliğinde bir program çerçevesinde velilere ve öğrencilere seminerler vermektedir.